Τι πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε γυαλιά ηλίου

Έφτασε η ώρα να επιλέξουμε γυαλιά ηλίου για εμάς ή τα παιδιά μας.
Τι πρέπει να προσέξουμε όμως και τι να αποφύγουμε ώστε να κάνουμε την καλύτερη επιλογή για μας?
Θα πρέπει να λάβουμε φυσικά υπόψη μας το βασικό κριτήριο που  είναι απαραίτητο ανάλογα με τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες που ζούμε . Τα γυαλιά θα πρέπει να δοκιμάζονται όχι μπροστά μόνο στον καθρέφτη αλλά και στον ήλιο . Ένα καλό ζευγάρι γυαλιά δεν θα πρέπει να μας ενοχλεί να μας τυφλώνει, ούτε όμως να σκοτεινιάσει τα πάντα γύρω μας αλλά να μας δίνει μία καθαρή ποιοτική και άνετη εικόνα. Οι  φακοί θα πρέπει να είναι 100 % απορροφητικοί στην υπεριώδη ακτινοβολία .Το υλικό κατασκευής να είναι ομοιογενές και αναλλοίωτο ώστε να μη δημιουργούνται παραμορφώσεις, θα πρέπει να έχουν συγκεκριμένο πάχος και αντοχή.
Θα υλικά του σκελετού θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μην προκαλούν ερεθισμούς στο δέρμα ή αλλεργίες.
Για μεγαλύτερη προστασία το μέγεθος του σκελετού θα πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να καλύπτει ολόκληρο το μάτι καθώς και την γύρω κοιλότητα. Η εφαρμογή του σκελετού στη μύτη όσο και στα αυτιά θα πρέπει να είναι σωστή ώστε τα γυαλιά να στέκονται σταθερά πάνω στο πρόσωπο.
Η σκουρότητα των φακών θα πρέπει να είναι ανάλογη της χρήσης καθώς και της προτίμησης του καθενός ώστε να νιώθει άνετα.
Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ικανότητα απορροφήσεως των οφθαλμικών φακών ηλίου μειώνεται μετά την χρήση δύο έως τριών ετών.