Ενημέρωση για αποζημίωση γυαλιών οράσεως

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Οπτικών & Οπτομέτρων Ελλάδος (ΟΣΟΟΕ), σας ενημερώνει ότι η δαπάνη για την αποζημίωση γυαλιών οράσεως γίνεται πλέον ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση eopyy.gov.gr και επιπλέον οι ασφαλισμένοι μπορούν να υποβάλουν το αίτημα αποζημίωσης και στα ΚΕΠ.

Οι οπτικοί -οπτομέτρες σας εφιστούν την ΠΡΟΣΟΧΗ . Απευθυνθείτε στα οπτικά καταστήματα της επιλογής σας και όχι σε συγκεκριμένα καταστήματα που σας υποδεικνυουν και σας κατευθύνουν για την άμεση και καλύτερη εξυπηρέτηση σας.

Η Ομοσπονδία μας, προκειμένου να σας διευκολύνει, έχει εκδόσει έντυπο με αναλυτικές οδηγίες για την ηλεκτρονική υποβολή των δικαιολογητικών σας στον ΕΟΠΥΥ. ➡️Ζητήστε το από τον οπτικό σας.

 

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου

📩Ως γνωστόν η υποβολή των δικαιολογητικών από τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ για τη δαπάνη προμήθειας οπτικών ειδών γίνεται πλέον ηλεκτρονικά με χρήση των προσωπικών κωδικών taxisnet & ΑΜΚΑ στην ηλ. διεύθυνση eopyy.gov.gr

Οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν το σχετικό αίτημα αποζημίωσης και με φυσικό τρόπο στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 31 του ν. 3013/2002 (Α’ 102). Στο σύνδεσμο :

https://www.taxheaven.gr/circulars/36052/eale-g-p-10040-17-3-2021

θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες όπως : την επιστροφή αιτήματος, το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης, την υποχρεωτική τήρηση των πρωτότυπων δικαιολογητικών, την υποβολή ένστασης κλπ.